ČlenstvíPřihláška
 

HUDEBNĚ PEDAGOGICKÁ KONFERENCE K 90. VÝROČÍ ZALOŽENÍ SPOLEČNOSTI PRO HUDEBNÍ VÝCHOVU ČR

Kdy: 19. – 21. září 2024

Kde: Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy, Celetná 13, Praha

Milé kolegyně, milí kolegové, srdečně vás zveme k účasti na jedinečné hudebně pedagogické konferenci, která slaví 90. výročí Společnosti pro hudební výchovu ČR. Přidejte se k nám, ať už jste zkušený pedagog, nebo začínající učitel, a nechte se inspirovat nejen odbornými přednáškami, ale především praktickými workshopy a setkáními s kolegy z praxe. Konference je výjimečnou příležitostí pro celoživotní vzdělávání, které vám přinese nejen nové poznatky, ale také osvědčení o účasti. Pokud si nejste jisti procesem přihlášení nebo máte obavy z administrativních záležitostí, nebojte se – rádi vám se vším pomůžeme.

Co na vás čeká? · Odborné příspěvky a diskuze o aktuálních tématech v oblasti hudební výchovy, včetně revize RVP ZV a historie Společnosti pro hudební výchovu. · Workshopy vedené odborníky z České republiky i ze zahraničí, kteří vás provedou inovativními přístupy k výuce hudby. Mezi potvrzené osobnosti patří Lenka Pobudová, Jiří Jablunka, Milena Kmentová, Patricie Windsor, Martin Grobár, Gerhard Sammer (Německo), Johann van der Sandt (Itálie) a Tomáš Boroš a Ivan Šiller (Slovensko). Sobotní dopolední workshopy se zapojením školních dětí mladšího školního věku – příležitost sledovat interakci mezi dětmi a lektory přímo v praxi.

Dva inspirativní večerní koncerty v Českém muzeu hudby, kde vystoupí mj. vynikající studentský soubor bicích nástrojů Aries z Liberce, ale také špičková pěvecká tělesa Zefiro a Oktet Praha.

Možnost sdílet vlastní praxi – pokud máte zajímavý školní projekt nebo příklad dobré praxe, podělte se o své zkušenosti s ostatními kolegy. Nejedná se o formální prezentaci před odborníky, ale o příležitost inspirovat a být inspirován. Prezentujte, jak se vám daří podněcovat hudební rozvoj dětí na vaší škole! Navíc budete mít během přestávek možnost prohlédnout si výukové materiály, nakoupit nové knihy a navázat kontakty s dalšími hudebními pedagogy.

Údaje k přihlášení naleznete v samostatném letáku. Přihlašování je otevřeno do 14. 9. 2024 Těšíme se na vaši účast a na společné chvíle plné inspirace a hudby!

Za Společnost pro hudební výchovu ČR

Jiřina Jiřičková a Jan Prchal

 
 

Share this Post